Personvern og informasjonskapsler

Vi gjør vårt beste for at din sikkerhet skal være ivaretatt når du benytter våre elektroniske løsninger i form av nettsider eller kommunikasjon gjennom e-post.

Slik behandler vi personopplysninger

Når vi snakker om personopplysninger, mener vi opplysninger som kan knyttes til deg som person og identifisere deg. Typiske eksempler er navn, adresse, telefonnummer og fødselsnummer.

Det er nødvendig at Skogbrand oppbevarer en del slike opplysninger hvis du er kunde hos oss. Vi må ha opplysningene for å betjene kundeforholdet (sende faktura, motta skademelding og betale ut erstatning, eller sende deg passord til Min Side, blant annet).

Opplysningene vi oppbevarer og behandler

Når du oppretter eller endrer en forsikring hos Skogbrand, gir du oss informasjon om deg selv, som vi beholder for å kunne administrere kundeforholdet og gi deg oppfølgingen du behøver mens du er kunde hos oss.

  • Navn
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Kontonummer

Disse opplysningene oppbevares og behandles i vårt forsikringssystem og kunderegister, TIA. Opplysningene er sammenkoblet med eiendommer eller eiendeler du har forsikret hos oss og oppbevares iht. lover som styrer forsikringsvirksomhet og økonomiske transaksjoner (som bokføringsloven og forsikringsavtaleloven).

Skogbrand oppbevarer ikke sensitive personopplysninger.

Vi er i noen omstendigheter pålagt å dele opplysninger vi har med myndighetene, ved mistanke om hvitvasking, økokriminalitet eller lignende.

Bruk av Min Side

På Min Side kan du selv betjene forsikringsavtalene dine. For å kunne bruke løsningen må du oppgi telefonnummeret ditt. Det er en leverandør som heter ViaNett som håndterer sms for oss. Derfor har de tilgang til telefonnummeret ditt, selv om Skogbrand er ansvarlig for bruken.

På Min Side kan du også frivillig samtykke til at opplysningene vi har om deg blir brukt i andre sammenhenger, f.eks. markedsføring fra eller informasjon om Skogbrand. Vi deler ikke opplysningene med andre. Du kan når som helst trekke tilbake dette samtykket på samme sted.

Logg inn for å endre samtykker.

Vi sender det meste av kommunikasjon med kunder per e-post. Om vi skal oversende sensitive personopplysninger vil vi kryptere kommunikasjonen. Vi kan ikke garantere at innholdet i e-post du sender til oss ikke blir kjent for eller lest av andre — og oppfordrer derfor til at e-post aldri benyttes for å sende oss sensitiv personinformasjon.

Skademelding

For å melde skade til Skogbrand må du oppgi personopplysninger. Disse kobles til skademeldingen og utbetalingen, og oppbevares i vårt forsikringssystem TIA. Hvis skademeldingen din medfører at du får en utbetaling fra oss, er vi lovforpliktet å oppbevare opplysningene i fem år.

Bruk av nettstedet

Vi henter ut statistikk om bruk av nettstedet for å forbedre det. Opplysninger om og analyse av atferdsmønstre er også å regne som personopplysninger, derfor anonymiserer vi all slik statistikk, også når du er logget inn. Din IP-adresse lagres ikke.

Om du fyller ut et kontaktskjema på skogbrand.no oppgir du telefonnummer eller e-postadresse og i noen tilfeller navn, slik at vi skal kunne kontakte deg. Disse sendes via e-post og oppbevares eller loggføres ikke, og benyttes kun til å besvare din henvendelse.

Vi bruker et enkelt skjema for tilbakemeldinger på hver side. Fyller du ut dette skjemaet, mottar vi ingen personopplysninger om deg og også dette anonymiseres.

Cookies/informasjonskapsler

Når du besøker oss, setter vi noen informasjonskapsler i nettleseren.

  • Google Analytics
    Vi bruker Google Analytics for å vite hvor ofte du besøker oss, hva du gjør når du er her og generelt hvordan brukere beveger seg rundt på nettstedet. Disse dataene kobles ikke til personopplysninger som IP-adresse eller innlogging.
  • Facebook Pixel
    Denne brukes for å holde styr på om markedsføringen vår virker. Det kan også hende du får annonser eller forslag på Facebook. Vi har ikke tilgang til data om brukerkontoen din, nett-trafikken din eller hvem du er.

Lær hvordan du sletter eller avviser cookies i nettleseren din. https://nettvett.no/slik-tommer-du-nettleserdata/

SSL-kryptering

Vi er opptatt av å ivareta sikkerheten din når du besøker skogbrand.no. Tilknytningen mellom nettleseren din og skogbrand.no er derfor kryptert. Du kan forsikre deg om at sidene er kryptert (https) ved å klikke på hengelåssymbolet i nettleseren. Ofte er den nede i høyre hjørne eller oppe i adresselinja.