Shelterwood gjør sin første investering

Shelterwood ble etablert av Investinor, Norsk Skogkapital, Borregaard, Norske Skog og Skogbrand i oktober 2018. Nå gjør selskapet sin første investering, i tremodifiseringsselskapet Saga Wood.

Saga Wood er en aktør innen modifisert tre med hovedfokus på utvendig kledning og dekke. Selskapet har et høykvalitets patentert produkt som krever minimalt vedlikehold, har lang levetid og er 100 prosent bærekraftig – og derfor svanemerket. Produktet er ute i markedet i både Norge og Danmark. I Norge fører Optimera og Montér produktet.

– Shelterwood skal investere i selskaper i en tidlig vekstsfase, som både kan skape avkastning til eierne og bidra til å løfte skogrelatert sektor nasjonalt. Vi har vært i dialog med Saga Wood og eiere over lengre tid, og har i prosessen fått bekreftet potensialet for produkt, marked og effektiv skalering, sier Stig Andersen, investeringsdirektør og daglig leder i Shelterwood.

– Vi mener Saga Wood passer perfekt inn i Shelterwoods mandat. Selskapet har en erfaren ledelse og er godt posisjonert for internasjonal vekst. Gjort riktig kan vi skape god avkastning her, og i tillegg bidra til fremvekst av ny skogbasert industri i Norge, avslutter han.

Shelterwood går inn i selskapet som aktiv eier med styreplass, ved en rettet emisjon på NOK 8 millioner. Største eier i Saga Wood er SW-Invest AS, et norsk investorfellesskap bestående av Øystein Haslum, Bjørn Sund, Eystein Aspesletten og Ivar Søvold. Alle fire har lang fartstid fra ledende stillinger i næringslivet.

– Vi er glade for å få Shelterwood inn på eiersiden når vi nå etablerer et nytt produksjonsanlegg i Norge. Shelterwood er en solid investor med store kunnskaper om skog og tre, sier styreleder i Saga Wood Holding Øystein Haslum.

– En unik prosess gir Saga Woods produkter svært lang levetid som et eksklusivt alternativ til betong, stål og glass. Det er stor internasjonal oppmerksomhet rundt økt bruk av tre for å redusere byggebransjens CO2-utslipp. Saga Woods klednings- og terrassematerialer er byggebransjens Tesla, avslutter Haslum.

Hittil har produksjonen skjedd fra en pilotfabrikk i Danmark, men nå bygger selskapet et fullskala produksjonsanlegg i Norge, og gir samtidig betydelig gass på salg og markedsføring.

Om Saga Wood

Saga Wood er en ny type termomodifisert og linoljeimpregnert tre. Det har lang levetid, bærekraftig og miljøvennlig produksjon, krever minimalt vedlikehold, har konkurransedyktige priser – og alle produkter er Svanemerket. Saga Wood har rettighetene til teknologien Termo 2.0, og dermed er virksomheten markedets eneste tilbyder av produkter i denne kvaliteten. Saga Wood ble etablert høsten 2015, og ledes i dag av Jon A. Duus.